#_LOCATIONMAP

Dato / tid
Date(s) - 08/07/2017 - 09/07/2017
09:30 - 19:30

Kategorier


VILLMAT – KURS  I år kan du være med på kurs i både Vårmat – Sommermat – og Høstmat.

Hovedsakelig betyr sommer urter/planter og ville vekster som roser, mjødurt, mynte, hylleblomst osv. Men naturen og været er ikke det samme hvert år. Så det blir spennende hva vi finne og kan sanke til måltider.
Ved siden av maten går vi videre med grunnlegende kunnskaper om å konservere urter.

Sett av helgen 8-9.juli, da kommer urtekvinne og pedagog Sabine Heumann til oss i her i Hagen og holder kurs i ville vekster og urter. Det blir sanking og matlaging over to hele dagar. Våre ville vekster tilbyr fantastiske muligheter til helbredelse for kropp og sjel, de venter på oss til å bli benyttet og oppdaget igjen. Om det er et tre eller en plante, ofte er det en ukjent skatt som kommer til å vise seg etter hvert. Sabine vil denne helga undervise i naturbevissthet og hvordan lage en herlig buffet av mat fra naturen.

Ville vekster og urter er tilgjengelig i mange varianter gjennom hele året. Om våren blir de myke bladene mest brukt fersk i salat, pesto, på brødskive osv. Om sommeren, når bladene blir lit hardere, er det mer fokus på varme retter og pynt med blomster. Høsten er tid for sopp, bær og nøtter. Og vinteren? Mange spennende matopplevelser står i kø. Yogaøkter med Merete Myklebust.

Program Sommermat:

Lørdag    Starter  med introduksjon av ville vekster og urter i matlaging tilknyttet til dagens meny.
Vi skal lage en stor uterbuffet med varme og kalde retter til middag. På formiddagen går vi
gjennom oppskrifter og lager en plan for urtene vi trenger. Så begynner vi  plukke urter i området og Meretes hage.
Til lunsj blir det suppe. Vi forbereder buffet og spiser sammen. Om kvelden blir det
sosialt samvær og mulighet for yoga og avspenning med Merete.

Søndag     Yoga, felles frokost.
Undervisning kl. 9.30-12.00.
Tema: Hvorfor er urter og ville vekster til maten så viktig? Hva må vi passe spesielt på i
sammenheng med maten av ville vekster? Lære om forskjellige urter til de forskjellige
årstider. Tipps og erfaringer med ville vekster til maten og helse.
Avreise.

Sted: Meretes Garden, Døvingssida 10, Valldal.

Datoer/priser:  8-9 juli. Kr. 1.500 NOK per pers. inkludert mat, oppskrifter og Yoga.

Overnatting: 350 NOK per person/per natt

Varighet: Lørdag 9.30-19.00 , søndag 9.30-12.00.

Kontaktperson: Sabine Heumann e-post: kontakt@wildplantswisdom.com. På grunn av begrenset plass er påmelding forpliktende og innbetaling skje senest 1 uke før kurset. Hjemmeside: wildplantswisdom.com.

Du kan delta på urtedager følgende datoer: «Vårmat» 17-18. juni, «Sommermat»  8-9. juli, «Høstmat» 16./17. september.

Bookings

Bestilling er stengt for denne hendelsen.